• CHAPTER 2WO

Chapter 1NE

Edson Sabajo & Guillaume Schmidt

‘Can’t be greedy… You gotta take some, and leave some’

Boksclinic

De Boksclinic is een geheel verzorgd cultureel ontwikkeltraject in de vorm van een tijdelijke boksschool voor een groep van 33 (jong-) volwassenen uit de regio Amsterdam/ Zaanstad in de leeftijd van 15 tot 35 jaar.

Het project is geïnspireerd op het succesvolle Patta Running Team, maar kiest daarbij een andere sport en een bredere invalshoek. Boksen wordt benaderd als een holistische praktijk waarmee deelnemers niet alleen fysiek worden getraind, maar ook aan mentaliteit, persoonlijke ontwikkeling en artistieke expressie wordt gewerkt. Trainingen worden afgewisseld met wekelijkse workshops en lezingen op het gebied van kunst, cultuur en filosofie door beeldende kunstenaars uit de tentoonstelling en daarbuiten. De clinic is een plek waar mensen uit verschillende sociale kringen elkaar leren kennen, getraind worden door mensen die als positief rolmodel fungeren en bloot worden gesteld aan nieuwe kunst- en cultuurvormen.

De boksring is ontworpen door beeldend kunstenaar Gabriel Lester. Compleet met tribune en trainingsfaciliteiten, is het een op zichzelf staand kunstwerk waar de dagelijkse trainingen een onderdeel van het tentoonstellingsbezoek zijn. Samen met de gastcuratoren en een aantal kunstenaars van Het HEM organiseren we rondleidingen en workshops voor de deelnemers om nieuwe ontmoetingen te genereren.

Partners:
Voor de opzet van het trainingsschema werken we samen met de Aboro Foundation: de stichting van de Aboro Academy, de professionele boksschool in Shanghai van Michèle Aboro en Masca Yuen.

Trainingsschema Boksclinic: Het boksteam traint gedurende tien weken op de eerste verdieping van Het HEM. Bezoekers kunnen de trainingen bijwonen vanaf de tribune. De trainingen vinden op donderdag en vrijdag plaats van 18:00 - 20:00 en op zaterdag en zondag van 12:00 - 14:00.

Het boksteam traint op:
Donderdag en vrijdag 18:00 – 20:00
Zaterdag en zondag 12:00 – 14:00

White Cube

De WHITE CUBE is ons mini-museum voor twee personen. Deze geklimatiseerde ruimte stelt ons in staat om een bijzonder museumstukken te tonen uit belangrijke collecties in binnen- of buitenland.

Voor CHAPTER 1NE is dat Jams, een uniek drieluik uit 1982 van de schilder, dichter, performance artist, filosoof en rapper Rammellzee afkomstig uit het Centraal Museum Utrecht.

“Het drieluik Jams is een absoluut topstuk uit de rijke graffiti-collectie Wildenberg die het Centraal Museum langdurig in bruikleen heeft. De vertoning van dit werk bij Het HEM staat voor de invloed van Rammellzee op een hele generatie Amsterdamse graffitikunstenaars. Hij was meermaals te zien en op bezoek in de stad.”
Bart Rutten, directeur Centraal Museum

Rammellzee

Can’t be greedy… You gotta take some, and leave some
James Brown