Het gebouw is gesloten voor ons publieke programma.
Voor locatiehuur zijn we nog tijdelijk beschikbaar.
Kunst is onze grote liefde. Het HEM presenteert gedurende het jaar een reeks tijdelijke kunstprogramma's, naast meer permanente kunstinstallaties.
Er valt altijd iets te luisteren in Het HEM. Ons muziekprogramma richt zich op experimentele manieren om in het gebouw muziek te maken, te presenteren en te beleven door middel van luistersessies, live optredens en muzikale artist-in-residence-programma's.
Op dit moment zijn we helaas gesloten voor publiek. Zodra we weer geopend zijn kan je weer langs komen voor een hapje, drankje of diner bij ons restaurant. Bij mooi weer is ons zonnige terras aan de Costa del Zaano een fijne plek om te vertoeven.
Het HEM houdt van boeken. Je kunt je tijdens je bezoek verliezen in het uitgebreide boekenaanbod in de bibliotheek of nieuwe publicaties vinden in de SANZ Shop.
De industriële uitstraling van het gebouw en ons experimentele kunstprogramma geven sfeer en betekenis aan elk evenement.
Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogelfabriek.
Met dank aan de kunstenaar en Callicoon Fine Arts
Juicy en dripping, zo ervaar ik de sculpturen van Harry Dodge. Een snoepwinkel vol neonkleuren, met gletsjers en stalactieten van siliconen, uitnodigende dildo’s. Dodge speculeert dat ‘liefde’ niet alleen over romantiek of Eros tussen mensen gaat, maar over de wederzijdse afhankelijkheid en relatie die universum-breed aanwezig is. Door het onderscheid tussen mens en object, wordt affectie voor objecten algauw als fetisj bestempeld, in plaats van als een relatie beschouwd. Waarom zouden we ervan uitgaan dat mens, dier en ding te onderscheiden zijn, als er wel degelijk energie – liefde? – wordt uitgewisseld? In Het Hem gaan de sculpturen van Dodge ook een relatie aan met de keramieken overvloed van Zoe Williams. In de schilderkunst is overvloed vaak getoond als iets wat je kunt bezitten. Een fruitmand en een lege achtergrond, gestileerd geposeerd, afgebeeld zonder maatschappelijke context. Bij elkaar bezien vragen de werken van Dodge en Williams hoe je overvloed en weelde kunt tonen, zonder een geschiedenis van uitbuiting, roof en uitsluiting te reproduceren. Juicy en dripping, zo ervoer ik ook de speelfilm By Hook or By Crook van Harry Dodge en Silas Howard, waarin kameraadschap, armoede, anti-lgbtq geweld en mentale gezondheid samenkomen.