CHAPTER 3HREE

nlen

Met CHAPTER 3HREE biedt Het HEM vanaf 23 januari een inkijk in het brein van Maarten Spruyt

Spruyt is een stylist en artdirector met een uniek talent voor het creëren van sfeer. Na verschillende opdrachten voor tentoonstellingen bij uiteenlopende musea en instellingen in Nederland, krijgt hij nu carte blanche in Het HEM.

De groepstentoonstelling met meer dan 20 kunstwerken neemt de indrukwekkende architectuur van Het HEM als uitgangspunt voor een ervaringsgericht programma. Grotendeels geïnstalleerd in de 200-meter lange ondergrondse schietbaan, presenteren we een letterlijke ervaring van een tunnelvisie, die eindeloos en uitzichtloos lijkt in het begin, maar gaandeweg steeds aangenamer wordt. 

Foto: Anouk van Kalmthout
 

Over Maarten Spruyt

Al op jonge leeftijd was Spruyt in staat om gemoedstoestanden over te brengen in sferische beelden. Na een studie voor modeontwerper bij Akademie Vogue in Amsterdam werd hij een van de eerste professionele stylisten uit de Nederlandse mode-industrie. Zijn eerste grote tentoonstelling Woman by maakte hij samen met vormgever Roosje Klap in het Centraal Museum Utrecht (2003). Daarop volgden tentoonstellingen in toonaangevende Nederlandse musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh museum Museum en Kunstmuseum Den Haag.

Recentelijk ontwikkelde hij voor Stedelijk Museum Schiedam de presentatie Rothko en Ik (2019) en werkte hij bij het Kröller-Muller Museum aan de tentoonstelling Als kunst je lief is (2018–2019).

Pers

Persbericht en afbeeldingen zijn hier te downloaden.