Nicolás Jaar en de Shock Forest Group

‘These livelihoods make worlds too – and they show us how to look around rather than ahead.’

Publiek Programma

Concerten & performances

Kalender
 

Over Chapter 2WO

Chapter 2WO neemt je mee in de wereld van Chileens kunstenaar en componist Nicolás Jaar.
De tentoonstelling is t/m 21 december te zien in Het HEM (donderdag t/m zondag, 12:00 - 00:00).

Door Elfie Tromp

In gesprek met Nicolás Jaar

Muzikant en kunstenaar Nicolas Jaar brengt veertien weken door in het HEM in Zaandam. Daar componeert hij nieuwe muziek, start interventies en brengt (meditatieve) geluidsimpressies ten gehore. Alleen, of met zijn Shock Forest Group. Schrijver Elfie Tromp ging met hem in gesprek over Chapter 2WO.

Shock Forest Group

Shock Forest Group (2019) is een internationaal onderzoeksteam dat bestaat uit architecten, cartografen, linguïsten, codeerders, geluidmakers, biologen, ontwerpers en ingenieurs.

 

Installatie in de tentoonstelling

Incomprehensible Sun

Incomprehensible Sun (2019) is een geluids- en lichtinstallatie van Nicolás Jaar in de 200 meter lange ondergrondse schietbaan van Het HEM.

Installatie in de tentoonstelling

Angelus Exul

De White Cube is ons minimuseum. Deze geklimatiseerde ruimte stelt ons in staat om museumstukken uit belangrijke collecties te tonen die als historisch referentiekader fungeren voor de ideeën die in het Chapter naar voren worden gebracht. In Chapter 2WO is de film Angelus Exul (2019) te zien in de White Cube.

Installatie in de tentoonstelling

Retaining the Energy, but Losing the Image

Retaining the Energy, but Losing the Image (2019) is een installatie van Vincent de Belleval en Nicolás Jaar bestaande uit 10 parabolas, roterende reflectoren die geluid en licht zowel opvangen als uitzenden. In de periode van 17 oktober tot en met 20 december verzorgt Nicolás Jaar meerdere liveconcerten met de Parabolas.

 
These livelihoods make worlds too – and they show us how to look around rather than ahead
Anna Tsing