Homebase Music Talent Programme

Het HEM onderhoudt nauwe banden met de lokale gemeenschap en ondersteunt daar waar mogelijk. Met de lancering van het Homebase Music Talent Programme (HMTP) helpt Het HEM aanstormende vrouwelijke muziektalenten in het maken van een volgende carrièrestap en het bouwen van een ondersteunend netwerk. Middels coaching en masterclasses met vrouwelijke professionals vanuit verschillende afdelingen binnen de muziekindustrie, ontwikkelen de deelnemers inzicht in hun talent en werkwijze. Ze leren hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven, eigen keuzes kunnen maken en hoe ze zich kunnen verhouden tot anderen in een industrie die veelal door mannen wordt gerund.

Dit programma is opgezet in samenwerking met Homebase initiatiefnemer Ella John, en is onderdeel van het Giving Backprogramma ‘Soundwaves’ van de wereldwijde geluidsbeleving bedrijf Sonos. Met Soundwaves ondersteunt Sonos organisaties met een specifieke maatschappelijke doelstelling, zoals het bevorderen van inclusiviteit in de muziekindustrie en het muziekonderwijs:

“Een schokkende 2% van de muziekproducenten en geluidstechnici zijn vrouwen. We moeten meer stemmen in de muziek opnemen en dit begint met het ondersteunen van opkomende artiesten en talent. Bij Sonos zijn we er trots op dat we het Homebase Music Talent Programme van Het HEM ondersteunen”, zegt Deji Olukotun, Director of Policy & Corporate Social Responsibility bij Sonos.

Na het succesvolle pilotjaar in 2022 vervolgen de deelnemers hun ontwikkeling en bereiden ze zich voor op een writers camp eind maart, in samenwerking met Rosetta Beats en Goddess of the Mic, twee Amsterdam based platforms die zich inzetten voor gendergelijkheid in de muziekindustrie. Met vrouwelijke producers werken ze aan nieuwe muziek. Later dit jaar organiseren we gezamenlijk een event voor vrouwelijke professionals en artiesten om ervaringen en muziek uit te wisselen. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Bekijk de documentaire die Homebase deelnemer Giovanni Tuinfort in 2022 heeft gemaakt over het programma en de ontwikkeling van de talenten. In de documentaire zijn de talenten zelf aan het woord over hun ervaringen, kan je hun live optredens tijdens Homebase Connects 2022 herbeleven en spreekt coach Olga Zegers haar trots uit over hun ontwikkeling.

Olga Zegers, een muziek expert met meer dan 30 jaar ervaring, is de coach van de deelnemers. Zegers startte haar carrière in de pioniersclub RoXY en bij het boekingskantoor Barkers. 17 jaar was ze hoofd programmeur bij evenementenorganisatie ID&T waar ze het programma voor nternationale festivals zoals Mysteryland en Sensation samenstelde. Olga is nu werkzaam als programmeur van de Gashouder in Amsterdam.

Ontmoet de deelnemers:

Homebase Music Talent Programme Documentaire