Music Talent Development Programme

Het HEM onderhoudt nauwe banden met de lokale gemeenschap en ondersteunt daar waar mogelijk. Met de lancering van het Homebase Music Talent Development Programme (HMTDP) helpt Het HEM aanstormende vrouwelijke muziektalenten in het maken van een volgende carrière stap en het bouwen van een ondersteunend netwerk.

Dit programma is opgezet in samenwerking met Homebase initiatiefnemer Ella John, en is onderdeel van het Giving Backprogramma ‘Soundwaves’ van de Amerikaanse luidspreker fabrikant Sonos. Met Soundwaves ondersteunt Sonos organisaties met een specifieke maatschappelijke doelstelling, zoals het bevorderen van inclusiviteit in de muziekindustrie en het muziekonderwijs:

“Een schokkende 2% van de muziekproducenten en geluidstechnici zijn vrouwen. We moeten meer stemmen in de muziek opnemen en dit begint met het ondersteunen van opkomende artiesten en talent. Bij Sonos zijn we er trots op dat we het Homebase Music Talent Development Programme van Het HEM ondersteunen”, zegt Deji Olukotun, Director of Policy & Corporate Social Responsibility bij Sonos.

In dit eerste jaar richt het HMTDP zich op drie vrouwelijke muziektalenten uit Zaandam en Amsterdam: Fabienne D’Azevedo, Saïda Galadi en Reanny Hortencia. Het doel is om hen tools, kennis en contacten te geven waarmee ze hun bewustwording als vrouw in de muziekindustrie kunnen vergroten. Via coaching en een serie masterclasses door vrouwelijke professionals vanuit verschillende disciplines binnen de muziekindustrie, ontwikkelen de deelnemers inzicht in hun talent en werkwijze, en werken ze aan een visie op het verloop van hun carrière. Ze leren hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven, eigen keuzes kunnen maken en hoe ze zich kunnen verhouden tot anderen in een industrie die veelal door mannen gerund wordt.

Olga Zegers, een muziek expert met meer dan 30 jaar ervaring, is de coach van de deelnemers. Zegers startte haar carrière in de pioniersclub RoXY en bij het boekingskantoor Barkers. Vervolgens kreeg ze een functie als programmeur bij evenementenorganisatie ID&T waar ze 17 jaar de drijvende kracht was achter internationale festivals zoals Mysteryland en Sensation.

Ontmoet de deelnemers: