vrijdag en zaterdag 12–24u
zondag 12–22u
Kunst is onze grote liefde. Het HEM presenteert gedurende het jaar een reeks tijdelijke kunstprogramma's, naast meer permanente kunstinstallaties.
7 mei – Sept 25
Er valt altijd iets te luisteren in Het HEM. Ons muziekprogramma richt zich op experimentele manieren om in het gebouw muziek te maken, te presenteren en te beleven door middel van luistersessies, live optredens en muzikale artist-in-residence-programma's.
Kom langs voor een hapje, drankje of diner bij onze restaurants Zanini, Bois of haal een broodje bij bakkerij Solinger. Bij mooi weer is ons zonnige terras aan de Costa del Zaano een fijne plek om te vertoeven.
Het HEM houdt van boeken. Je kunt je tijdens je bezoek verliezen in het uitgebreide boekenaanbod in de bibliotheek of nieuwe publicaties vinden in de SANZ Shop.
Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogelfabriek.
De industriële uitstraling van het gebouw en ons experimentele kunstprogramma geven sfeer en betekenis aan elk evenement
In het kader van Chapter 5IVE opent kunstenaar Suzanne Bernhardt op zaterdag 20 augustus een tijdelijke educatieve ijskraam! Onder de titel A miller’s toll: sweetgrass and bitter malts (2022) neemt Suzanne je mee in een verhaal over smaak en geur van de lokale graancultuur in Limburg. Ze laat je drie ijssmaken proeven gebaseerd op de uitgebreide smaken van de Van Tienhovenmolen, waar ze een opleiding tot molenaar begon tijdens haar residentie aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Het gesprek en de proeverij helpt ons om meer inzicht te krijgen in wat het betekent om te groeien, te transformeren en om cycli te omarmen die door de seizoenen worden gevoed. Het ijs is limited, dus zorg dat je er op tijd bij bent!
Over Suzanne Bernhardt:
De multidisciplinaire praktijk van Suzanne Bernhardt vindt altijd zijn oorsprong in een specifieke locatie. Veldwerk, materiële experimenten en immateriële herinneringen van mensen vormen daarbij de fundamentele basis voor haar werk. Suzanne gebruikt sporen als een handeling en als een artefact om het bewegende, het onderzoek en het pad te vertalen naar het vaste, het residu. Deze restanten worden de speculatieve spelers van haar performances, voedsel gerelateerde events, workshops, en films die hun plek vinden vestigen in het dagelijks leven