Het gebouw is gesloten voor ons publieke programma.
Voor locatiehuur zijn we nog tijdelijk beschikbaar.
Kunst is onze grote liefde. Het HEM presenteert gedurende het jaar een reeks tijdelijke kunstprogramma's, naast meer permanente kunstinstallaties.
Er valt altijd iets te luisteren in Het HEM. Ons muziekprogramma richt zich op experimentele manieren om in het gebouw muziek te maken, te presenteren en te beleven door middel van luistersessies, live optredens en muzikale artist-in-residence-programma's.
Op dit moment zijn we helaas gesloten voor publiek. Zodra we weer geopend zijn kan je weer langs komen voor een hapje, drankje of diner bij ons restaurant. Bij mooi weer is ons zonnige terras aan de Costa del Zaano een fijne plek om te vertoeven.
Het HEM houdt van boeken. Je kunt je tijdens je bezoek verliezen in het uitgebreide boekenaanbod in de bibliotheek of nieuwe publicaties vinden in de SANZ Shop.
De industriële uitstraling van het gebouw en ons experimentele kunstprogramma geven sfeer en betekenis aan elk evenement.
Het HEM is een nieuw huis voor eigentijdse cultuur in een voormalige kogelfabriek.
HMTP is gelanceerd met steun van het wereldwijde geluidsbelevings bedrijf Sonos. Het HMTP is onderdeel van het social impact programma ‘Soundwaves’, geïnitieerd door Sonos om muziekonderwijs en mentorschap over de hele wereld te ondersteunen. Met een focus op het bevorderen van inclusiviteit financiert Sonos Soundwaves non-profitorganisaties die zich inzetten voor vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen op het gebied van geluid.
Een van de belangrijkste zaken is het bouwen van een zichtbaar netwerk waar jullie als deelnemers gemakkelijker toegang tot hebben en een beroep op kunnen doen.
Waarom we dit doen
Een doel van het Writer’s Camp is om een bijdrage te leveren aan het meer genderevenwichtig maken van de muziekwereld. Door vrouwen en gendernonconforming beginnende artiesten in meerdere aspecten van de muziekwereld te ondersteunen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan, bouwen zij aan een netwerk binnen de industrie dat normaliter minder snel toegankelijk voor hen is. Door kennisuitwisseling leer je van elkaar, en treed je buiten je comfortzone.
Wij willen je ondersteunen om makkelijker connecties te kunnen maken, om hulp te vragen en relaties te onderhouden.
DE DEELNEMERS
Deelnemers zijn geselecteerd door Ella John, Milka Martins en Josephine Zwaan. De eerste twee deelnemers deden vorig jaar ook mee met het HMTP-traject.
In 2022 besloot Saïda na een pauze van drie jaar weer muziek te gaan maken. Na bezig te zijn met ontwikkeling op persoonlijk vlak, heeft ze nu hernieuwde inspiratie en motivatie om haar stem en verhaal te delen. Ze is regelmatig in de studio en neemt de tijd om haar nieuwe stijl te vinden en te ontwikkelen. Haar doel is om muziek te maken met een boodschap en te releasen. Saïda heeft een r&b-stem en wil meer experimenteren met afro- en jazzinvloeden en houdt ook van amapiano, een sound creëren met invloeden van haar Afrikaanse roots is belangrijk voor haar.
Fabs is een female rapper uit Zaandam/Amsterdam. Ze maakt voornamelijk trap, grime en drill. In november heeft ze haar eerste single “M Huncho” uit gebracht met videoclip en organiseerde ze haar eigen releaseparty. In februari heeft ze haar tweede single “12 op dang” gedropt. Verder kun je haar kennen van verschillende shows en talentenjachten en een sessie bij concrete barz.
De pas 23 jaar jonge Priska Blom is een singer-songwriter uit Zaanstad. Met haar unieke stem, veelzijdige schrijfvaardigheid en pakkende melodieën is ze klaar om binnenkort een begrip te worden. Priska's muzikale reis bracht haar naar internationale bestemmingen zoals Roemenië, Engeland en Berlijn, wat haar geluid verrijkte en haar de kans gaf om samen te werken met een diverse groep artiesten, waaronder bekende muzikanten als Alexandra Stan, Quarterhead en Lizot. Wat Priska onderscheidt van andere artiesten, is haar onderscheidende vocale kracht, waardoor ze verschillende genres kan verkennen en uitblinken, variërend van hardstyle en R&B tot Afrobeat.
Is een Amsterdamse multi-dynamische artiest die hun stem als instrument gebruikt. Zulu identificeert zich trots als genderfluïde en genrefluïde artiest, wat betekent dat ze voortdurend evolueren en inspiratie putten uit een verscheidenheid aan creatieve invloeden. ‘ZULU’ staat voor het zwarte erfgoed en ‘GREEN’ staat voor het Groene hartchakra, want alles komt uit de HE.ART. Alles wat ze creëren is een ware uitdrukking van het hart en een weerspiegeling van hun leven, waardoor hun muziek een soulvolle, unieke ervaring voor luisteraars wordt. Met hun unieke geluid, halsstarrige benadering en grenzeloze creativiteit vestigt ZULU GREEN zich snel als een kracht om rekening mee te houden in de muziekwereld.
Axlblessed, Adrienne Lint, is een beatmaker, producer en mixing engineer. Haar stijl is te herkennen aan een unieke bounce door de manier waarop ze drums, percussie en vocale samples manipuleert. Ze is een veelzijdige producer in verschillende genres zoals R&B, hiphop/trap en afro.
DE MENTORS/COACHES
Olga Zegers ROL: Muziekindustrie professional en organisatie vanuit Het HEM. Olga coacht/ondersteunt deelnemers waar mogelijk tijdens het Writers’ Camp maar kan ook helpen met vragen over programmering, boekingen, festivals en live waar haar expertise en netwerk ligt. BIO: Werkt 30+ jaar in de muziekindustrie. Begon bij baanbrekende houseclub RoXY en een van de eerste NL’se DJ boekingskantoren Barkers. 17 jaar hoofd muziek programmering van internationale festivals zoals Mysteryland en Sensation. Nu live programmeur bij de Gashouder in A’dam. Haalt ze veel voldoening uit het delen van haar kennis en netwerk met een jongere generatie muzikanten.
Milka Martins ROL: Milka zal jullie ondersteunen als coach en mentor om ervoor te zorgen dat de opnames ‘schoon’ zijn en dus ook gebruikt kunnen worden voor release. BIO: Milka Martins is een van de grondleggers als het gaat om vrouwen in hiphop in Nederland. Gepassioneerd en multidisciplinair, zo is ze uitvoerend artiest als zangeres en rapper en daarnaast producer, songwriter en audio engineer. Nu zet ze zich vooral in voor haar collega’s als oprichter van Goddess Of The Mic; een platform, recordlabel en publisher exclusief voor vrouwelijke en non-binaire muzikanten, artiesten en creatives.
Goddess of the Mic Goddess Of The Mic is in 2018 ontstaan met de missie om de balans in de verdeling van vrouwelijke en mannelijke artiesten in de muziekindustrie, met focus op Nederland, weer in evenwicht te brengen. Daar waar de mannelijke energie domineert, creëer Goddess Of The Mic ruimte voor de diverse vrouwelijke ondernemers en hun karakters.
Josephine Zwaan ROL: Josephine is als coach mee en haar expertise als multi-talent wordt ingezet om jullie te ondersteunen bij het opname proces ook m.b.t. opname software. BIO: Josephine Zwaan is artiest, producer, onderzoeker en co-founder van rosetta. - het platform voor vrouwelijke en gender nonconforming muziekproducers. Josephine begon haar carrière als Nederlandstalig singer-songwriter, en recent lanceerde zij haar duistere rap alter ego SUZOOKI SWIFT. Als onderzoeker en docent houdt Josephine zich bezig met het dekoloniseren van elektronische muziekproductie door middel van Afrikaanse filosofie. Vanuit deze visie inspireert zij bedrijven en organisaties, en geeft zij les aan de Herman Brood Academie.