Kunstenaarsruimtes

Studio’s

Waar kunst getoond wordt, moet ook kunst gemaakt kunnen worden. Binnen onze muren bieden we werkruimte aan kunstenaars waar zij vrij van deelname aan een specifiek curriculum of groepsshow werk kunnen maken in een georganiseerde omgeving. Sommige kunstenaars blijven een week, andere zes maanden. Aukje Dekker, kunstenaar en medeoprichter van Sexyland op de NDSM-werf en Eddie the Eagle Museum heeft de fluctuerende bezetting van de ruimtes onder haar hoede en is de eerste die in mei één van de zes ateliers betrekt.

Aukje Dekker
Marilyn Sonneveld
Sam Andrea
Susanna Inglada
Jan Steenman

 

Artist-in-residence

De enige plek waar Het HEM klokje rond beleefd kan worden is het eenpersoons appartement voor onze artist-in-residency. Deze ruimte wordt ieder Chapter bewoond door een kunstenaar of de gastcurator zelf en betekent een totale onderdompeling in Het HEM.

De eerste bewoner is Steven van Lummel. Deze 'enigszins' politiek geëngageerde kunstenaar uit Den Haag heeft een frisse kijk op de samenleving en is een schakel tussen jongeren en serieuze zaken. Voor Het HEM maakt hij een publicatie getiteld 200 foto's van een kogelfabriek en 200 foto's van iets anders. Dit boek bevat 200 foto's gemaakt met een instant analoge camera van Fuji Instax; geen retoucheermomenten maar monumentale snapshots.